Angajam personal in Sibiu si Timisoara

1. August 2016

Angajam personal in Sibiu si TImisoara cu urmatoarele calificari: Specialist SSM, CTPSI, IPC, Operator RSVTI, Responsabil Gestiunea Deseurilor.

Persoana de contact: Marius Nitoiu

Telefon: 0726284303

Email: marius.nitoiu@allconsultingservice.ro

 

Napo descoperă „ingredientele principale” ale unei vieți profesionale durabile

Napo în..Spre un viitor cu sănătate!

1. August 2016

Napo, eroul locurilor de muncă sănătoase, ne conduce spre un viitor sănătos. În noul său film, vedem cum lui Napo i se dă puterea de a călători în timp. Cu noua sa putere, el explorează atât trecutul, cât și viitorul, descoperind elementele esențiale ale unor locuri de muncă mai sănătoase și mai productive în contextul îmbătrânirii forței de muncă.

De la pozițiile ergonomice și procedurile corecte de ridicare a obiectelor până la instruirea lucrătorilor de toate vârstele și la inițiativele care vizează reluarea activității profesionale, Napo ne arată importanța gestionării riscurilor de la începutul până la încheierea carierei lucrătorului. Totodată, el ne reamintește că trebuie să combatem discriminarea pe criterii de vârstă ori de câte ori este cazul. Mesajul principal? Buna gestionare a securității și a sănătății este în beneficiul companiilor.

Urmăriți-l pe Napo în ... Înapoi într-un viitor sănătos (titlurile scenelor în 25 de limbi) 

Sursa:

 

Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca

https://osha.europa.eu/ro/highlights/napo-discovers-key-ingredients-sustainable-working-live

 

Bilantul negru al caniculei

Unsprezece oameni au murit in Vaslui si Iasi, un barbat este in coma

24. June 2016

Medicii ieseni fac apel la cetateni sa evite sa iasa din casa in perioada caniculei, dupa ce inca un barbat, in varsta de 43 de ani, a intrat in coma din cauza hipertermiei (soc termic), dupa ce a muncit pe camp.

Coordonatorul UPU-SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a declarat joi, presei, ca un echipaj medical transporta de la Targu Frumos un barbat care a intrat in coma din cauza temperaturii corporale crescute din cauza caniculei.

"Pacientul are o temperatura corporala de 43 de grade Celsius dupa ce a muncit la camp. El este in coma, este intubat si ventilat de echipajul SMURD care il transporta de la Targu Frumos spre Iasi. Fac un apel la cetateni sa nu mai iasa in aceasta perioada la muncile campului sau la munca in constructii si sa se protejeze. Suntem ingroziti de ceea ce se intampla", a declarat pentru AGERPRES Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi.

Acesta este al patrulea caz, in numai 24 de ore, cand o persoana ajunge la spital din cauza hipertermiei. Alte doua persoane, un barbat de 39 de ani si un altul de 41 de ani sunt internati, in coma, la Spitalul de Neurochirugie, dupa ce au stat in soare pentru a munci la camp. O alta persoana, un barbat de 42 de ani, angajat al societatii de salubrizare din Iasi, a murit la scurt timp dupa ce i s-a facut rau in timp ce muncea la sortarea deseurilor.

Avertismentele medicilor

Unul dintre ei cei decedati, angajat la Serviciul de salubritate din Iasi, a fost gasit in coma, cu aproape 44 de grade Celsius temperatura corporala. Muncise intreaga zi pe strada. Alte doua victime, au suferit un stop cardio-respirator, iar in Vaslui, un barbat a fost rapus de caldura, la camp. Medicii avertizeaza, ca nu trebuie sa iesim in miezul zilei ,afara in soare. Codul galben de canicula, a fost prelungit inca doua zile, pentru sudul, estul, si vestul tarii.

Barbatul de 32 de ani, muncitor la societatea de salubritate s-a stins miercuri, in timpul programului de munca, din cauza caldurii - spun colegii lui revoltati. Cand lucra in centrul orasului i s-a facut rau, iar martorii au sunat la 112. Omul a fost dus la spital in stop cardiorespirator si nu a mai putut fi readus la viata.

Diana Cimpoesu, sef UPU Spitalul Sfantul Spiridon, Iasi: "Barbatul avea o temperatura a corpului de 43,8 grade Celsius. S-au efectuat manevre de resuscitare, insa a decedat. Se va dispune necropsia pentru a vedea daca suferea si de alte boli cronice."

Sefii societatii de salubritate spun ca au respectat toate regulile de lucru pe canicula. Inspectoratul territorial de munca a deschis o ancheta.

Vasile Catea, directorul firmei de salubritate: "El nu avea o munca grea, nu statea toata ziua in soare si masinile sunt dotate cu aer conditionat. De asemenea, a avut parte de pauze si a primit apa. Vom declansa o ancheta pentru a vedea ce s-a intamplat."

Sursa: Site stiri ProTv

Campania 2016-2017: Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele

Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca isi propune sa promoveze locurile de munca sigure si sanatoase pe toată durata vieții profesionale!

24. June 2016

Condițiile de muncă sigure și sănătoase pe toată durata vieții profesionale sunt benefice pentru lucrători, întreprinderi și societate în ansamblu. Acesta este mesajul principal al campaniei „Locuri de muncă sigure și sănătoase” 2016-2017.

Campania „Locuri de muncă sigure și sănătoase” 2016-2017 are patru obiective principale:

  1. să promoveze munca durabilă și îmbătrânirea sănătoasă încă de la începutul vieții profesionale;
  2. să prevină problemele de sănătate pe parcursul vieții profesionale;
  3. să ofere angajatorilor și lucrătorilor modalități de gestionare a securității și sănătății în muncă în contextul îmbătrânirii forței de muncă; și
  4. să încurajeze schimbul de informații și bune practici.

De ce este atât de importantă campania?

Forța de muncă europeană îmbătrânește. Vârstele de pensionare cresc, iar viața profesională tinde să devină tot mai lungă.

Munca este benefică pentru sănătatea fizică și mentală, iar buna gestionare a securității și sănătății în muncă sporește productivitatea și eficiența. Schimbările demografice pot cauza probleme, dar asigurarea unei vieți profesionale durabile ajută la depășirea acestora.

Sursa: Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca http://osha.europa.eu

Cercetătorii finlandezi avertizează: Munceşti mai mult de 8 ore pe zi? Ai grijă că-ţi plesneşte inima!

16. September 2012

Munca ucide! Aceasta este chiar concluzia cercetătorilor finlandezi de la Institutul de Sănătate a Muncii, citaţi de Daily Mail. Aceştia au constatat că 80% din cei care muncesc peste opt ore pe zi se îmbolnăvesc de inimă şi riscă un infarct, după ce au analizat toate cercetările realizate în ultimii 54 de ani.

« Înapoi
Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2